צוואה מחירון

צוואה – כמה זה עולה?

אם אדם אינו מותיר אחריו צוואה נכנס לתוקף חוק הירושה, הקובע את חלוקת העיזבון בכללותו ומבלי להיכנס לפרטיו, בהתאם למעגלי קרבה אל הנפטר. קביעות החוק אמנם ראויות והגונות אך הן אינן מכוונות לתת מענה לרצונות אישיים של המוריש לגבי חלוקת עזבונו, הן מבחינת זהות היורשים, הן מבחינת חלקם והן מבחינת הנכסים הספציפיים. בדיוק למען מטרה זו קיימת צוואה. בשורות הבאות נביא מידע בסיסי בנושא ונבחן אם עבור צוואה מחיר קבוע או משתנה, ומדוע.

כמה מילים על צוואות

אם כן, צוואה היא מסמך הנערך על ידי האדם בעודו חי ומפרט את חלוקת העיזבון אחרי הפטירה. המסמך מאפשר למעשה לחלק את נכסיו כראות עיניו, לפי יחסיו עם קרוביו, לפי תפיסת עולמו וכדומה. זאת, גם אם הדבר מנוגד לעקרונות הבסיסיים של חוק הירושה, שהצוואה גוברת עליהם. למשל, המוריש יכול לצוות את העסק לילד אחד, את הדירה לילד אחר, להעביר חלק מכספו לארגון מסוים, להציב תנאי להורשת הרכוש וכן הלאה.

הסוג הנפוץ ביותר של צוואות היא צוואה בכתב יד, כלומר בכתב ידו של המוריש עם חתימה ותאריך, וניתן לשנותה בעתיד כאשר התאריך האחרון הכתוב הוא זה שתופס. עוד סוג נפוץ של צוואה נקרא צוואה הדדית שאותה שני בני הזוג כותבים. מטרתה היא לשמר את זכויות בן הזוג הנותר, לרוב בדירת המגורים, שלפי חוק הירושה אמורה להתחלק בין בן הזוג הנותר לילדים. גם את הצוואה הזו ניתן לשנות או להסתלק ממנה בעתיד. מעבר לכך, קיימים סוגים נוספים של צוואות כמו צוואה בפני רשות, צוואה בפני עדים וצוואה בעל פה.

למידע מפורט אודות סוגי הצוואות

וכמה עולה צוואה?

לשכת עורכי הדין פרסמה עבור צוואה מחירון, שאינו מחייב אלא בגדר המלצה, ומרבית עורכי הדין גובים שכר טרחה בהקשר להבנת והכרת ההמלצה. מדובר בקביעה של מחיר מינימום בסביבות ה- 2,000 שקלים לעריכה של צוואת בסיסית. יחד עם זאת, מרבית הצוואות הינן יותר מורכבות ועשויות להגיע לאלפי שקלים נוספים, בהתאם להיקף וסוג הנכסים, הרכב היורשים ועוד. בנוסף, לשכת עורכי הדין ממליצה לגבות עבור צוואה עלות מינימום של כ- 2,700 ₪ עבור שתי צוואות הדדיות. יחד עם זאת, גם כאן המחיר עשוי להיות גבוה יותר ואפילו באופן משמעותי, שוב בהתאם למורכבויות ולתעריף הספציפי של משרד עורכי הדין.

לפרטים נוספים בנושא ולקבלת ייעוץ מקצועי מטעם עורך דין לענייני צוואות, הנכם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו בטלפון 03-5704434.

ייעוץ משפטי בדיני הצוואות והירושה
תוכן עניינים
שתפו מאמר זה
מאמרים נוספים
מלאו את הפרטים ואנו נשוב אליכם בהקדם:
שירותי המשרד
אודות משרד עו"ד דן לימור

נגישות