התרת נישואים בקרב זוגות מעורבים

כאשר מדובר בנישואין בין בני-זוג המשתייכים לאותה דת, לצורך גירושין ביניהם, הסמכות לדון היא של בית הדין הדתי אליו הם משתייכים והגירושין ייעשו לפי מנהג דתם של בני-הזוג. כך למשל מוסמך בית הדין הרבני לדון בענייני המעמד האישי של בני-זוג יהודים, בית הדין השרעי מוסמך לדון בענייניהם של בני-זוג מוסלמים ובית הדין הנוצרי מוסמך לדון בענייניהם של בני הדת הנוצרית.

במקרה בו רק אחד מבני-הזוג הינו יהודי, כשמדובר בנישואי תערובת של בני-זוג בני דתות שונות, או כאשר מדובר בבני-זוג בני דתות שאין בישראל בית דין דתי מתאים אליו הם משתייכים, הליך הגירושין הינו מורכב יותר. במקרים אלו, לצורך הפסקת קשר הנישואין נועד הליך התרת הנישואין.

תביעה להתרת נישואין מצויה בסמכותו של בית המשפט לענייני משפחה אשר אמון על בדיקת המסמכים שיוגשו על ידי בני-הזוג. בית המשפט אשר יבחן את דתו של כל אחד מבני-הזוג רשאי לבקש מבית הדין הדתי הרלוונטי חוות דעת באשר לדרך הגירושין הראויה של הזוג. בהתאם לחוות הדעת, מוסמך לקבוע בית המשפט באם יש להפנות את הזוג לבית הדין הדתי לצורך הגירושין ולחילופין להותירם בין כותלי בית המשפט ולהתיר את נישואיהם.

רוצים לשאול שאלה, להעיר או להוסיף תגובה? נשמח להשיב לכם במהרה. צרו קשר וכתבו לנו באתר או כנסו וכתבו לנו בעמוד הפייסבוק ופנייתכם תיענה בהקדם.

חשוב: האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי פרטני ומעמיק ואינו מהווה תחליף לו. כל המסתמך על המידע המופיע באתר מבלי לקבל ייעוץ משפטי פרטני ומעמיק עושה זאת על אחריותו בלבד.

תוכן עניינים
שתפו מאמר זה

נגישות